Blogg

Jultröja för ökad julkänsla

Har du fört in den relativt nya traditionen med att bära jultröja än? Att jultröjorna har en tydlig roll att fylla är vi många som kan instämma med. En stor fördel med att bära en jultröja är att du kan sprida både glädje och göra julen lite mysigare och ”juligare” för alla i din närhet.

Idag går det till och med att beställa jultröjor till både företag och föreningar. Med en så liten upplaga som från 50st tröjor kan man ta fram sin helt unika jultröja i egen design. Använd företagets eller föreningens logo för att skapa en helt egen unik jultröja och skapa julstämning inom din organisation. Läs mer här om hur du kan beställa din egen tröja

Jultröjor har länge varit en kär tradition i USA och på senare år känns det som att allt flera här i Sverige har fått upp ögonen för dessa fula, roliga, udda och stämningshöjande tröjor. När det vankas jul så dyker jultröjor upp i tv, på arbetsplatser och i skolor för att nämna några platser.

Här kommer fyra punkter till varför jultröjor är så omtyckta.

Enkelt & bekvämt

Julen handlar ofta om att mysa i tv-soffan eller samlas runt köksbordet för att spela spel. En tid med ledighet för att umgås med nära och kära helt enkelt. När minusgraderna breder ut sig över landet är det lätt att vilja stanna inomhus och bara mysa. Att klä sig på ett avslappnat sätt kommer säkert göra tillvaron ännu mysigare, och där kommer jultröjor in!

Den klassiska fula jultröjan ska vara lite udda och sticka ut. Vad som är en ful jultröja är upp till dig att bestämma. Hur som helst är det lätt att matcha din jultröja med allt från kostymbyxor till mjukbyxor. Utseendet är inte så noga, blickarna kommer dras mot själva jultröjan.

Många jultröjor är tillverkade i akryl, vilket gör tröjan väldigt mjuk och bekväm att bära. Att jultröjor är sköna att använda är en viktig faktor för att få upp mysfaktorn på topp.

Jultröjor sprider glädje

Att sprida julkänsla till kollegor, vänner och familj är alltid uppskattat. Alla som ser dig i din nyinköpta jultröja kommer garanterat få starkare julkänslor. Då många fula jultröjor är roliga så kommer även jultröjan ge personer du möter ett leende på läpparna. Det är inte ovanligt att jultröjor kommer att bli diskussionsämnet runt middagsbordet eller på företagsfikat.

Jultröjor kan mycket väl ses som ett slags julpynt på sig själv. Och vem blir inte glad att se alla juldekorationer så att säga?

Jultröjans dag – Tredje fredagen i december

Som så mycket annat så har även våra kära jultröjor sin helt egna dag. Datumet varierar men dagen infaller alltid den tredje fredagen i december. Med lite drygt en vecka till julafton är detta ett perfekt tillfälle att briljera i sin jultröja!

Känslan är att jultröjans dag fått allt större genomslag under de senaste åren. Förhoppningsvis spinner jultröjans dag 2022 vidare på den linjen och att ännu flera personer kommer att bära jultröja för första gången.  I år infaller jultröjans dag den 16 december, lägg in datumet i kalendern redan nu!

Dagen kallas även fula jultröjans dag men givetvis hör även de mera stilrena och fina jultröjorna hemma en dag som denna.

Jultröja som julklapp

Har du inte skaffat julklappar än? Då är jultröjor en klockren julklapp som kommer göra succé! Fundera på om det är läge att ge bort julklappen ett par dagar innan själva julafton. Då hinner jultröjan att användas maximalt. Det är inte heller fel att ge jultröjor som traditionell julklapp på julafton. Tröjorna kommer säkert bli ordentligt använda i mellandagarna, och nästkommande jular.

Eftersom du kan ge jultröjor till alla från små barn, mamma, pappa, syskon och partner till gamla mormor så är det enkelt att fixa flera julklappar på en och samma gång. Dessa mjuka klappar finns för alla plånböcker med priser från några hundralappar till upp mot 500 kronor.

Hoppas alla tips ovan gjorde så att du blev sugen på att skaffa jultröja till den stundande julperioden.
Här kan du se Netshirts julsortiment

En riktigt god jul önskar vår gästbloggare Niklas som gjort sajten jultröjan.se