Här hittar du fina gåvor till någon du håller kär

Här har vi samlat lite olika exempel på produkter som du kan köpa för att ge bort, antingen till dig själv eller till någon annan.
Det går att köpa både med och utan tryck.

Hur uppvaktar man någon på alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag firas på många håll i världen. Faktum är att dagen hör till de allra mest firade, tillsammans med högtider som jul och nyår. På de flesta håll är det relationer och kärlek som är temat för dagen. Hur man firar och vem man uppvaktar varierar från land till land.

I engelskspråkiga länder är ”Will you be my Valentine?” en vanlig hälsning den 14 februari, men hur uttrycker man sig i andra språk- och kulturområden? Vi har bett några av våra språkexperter tipsa om passande hälsningar på deras språk och berätta lite om vad alla hjärtans dag betyder hos dem.

När hälsningen betyder något annat än ”Will you be my Valentine?” har vi lagt till en översättning inom parentes.

Språk Hälsning Kommentar
Engelska Will you be my Valentine? I engelskspråkiga länder firas Valentine’s Day den 14 februari. Kort, röda rosor och choklad är vanliga gåvor, och många tillbringar dagen med den de älskar.
Danska Glædelig Valentinsdag!* I Danmark firar man Valentindagen och önskar varandra ”Glad Valentindag”. Traditionen är ganska ny och har inspirerats av USA och romantiska filmer. Vanliga sätt att uppmärksamma dagen är med rosor, choklad eller att gå på dejt.
Svenska Glad alla hjärtans dag! I Sverige firar vi alla hjärtans dag. Konceptet lanserades av handeln på 1960-talet, men det var först på 1990-talet som firandet tog fart. Nu säljs det rekordmånga röda rosor den dagen och restaurangerna är fulla av kärlekspar som dinerar på tu man hand.
Norska (bokmål) Vil du bli min Valentin? I Norge firar man Valentindagen eller alle hjerters dag, men även där är traditionen av ganska färskt datum.
Finska Hyvää ystävänpäivää!** I Finland kallas alla hjärtans dag för ystävänpäivä, vilket betyder ”vändagen”. En vanlig hälsning är ”Glad vändag!” och dagen handlar mer om vänskap än om kärleksrelationer. Många skickar vykort eller meddelanden till sina vänner och berättar för dem hur viktiga de är.
Tyska (Tyskland) Willst du mein Valentin(sschatz) sein? I Tyskland heter alla hjärtans dag Valentinstag och har börjat uppmärksammas de senaste årtiondena. Tyskarna har anammat en rad traditioner helhjärtat, till exempel att uppvakta sin käraste med kort, godis och blommor för att fira romantiken.
Nederländska Wil jij mijn Valentijn zijn? I Nederländerna firas Valentijnsdag den 14 februari. Det är den romantiska kärlekens dag och ett tillfälle då hemligt kära passar på att uttrycka sina känslor.
Franska Veux-tu sortir avec moi pour la Saint-Valentin? Alla hjärtans dag heter Saint-Valentin på franska. Det finns också en liten stad i Frankrike med samma namn som anses vara de älskandes stad. Dit kommer par från hela världen som vill gifta sig i en romantisk miljö.
Tagalog Gusto mo ba akong maka-date sa Araw ng Mga Puso? På Filippinerna firar man Araw ng mga Puso. Skolbarn gör kort till sina klasskompisar, lärare och föräldrar. Folk ger varandra röda rosor, choklad och små nallebjörnar. Många par väljer också att gå på restaurang den kvällen.
Italienska (Italien) Cosa fai a San Valentino? I Italien firar kärlekspar "la festa degli innamorati" (de älskandes dag). Man äter romantisk middag tillsammans eller går på bio och ger varandra blommor och choklad.
Spanska (Spanien) ¿Quieres ser mi pareja? I Spanien firas día de San Valentín eller "día de los enamorados" (de älskandes dag). Firandet infördes 1948 efter att ett varuhus genomfört en stor reklamkampanj. Ofta ger man varandra kort, röda rosor och choklad.
Portugisiska (Portugal) Queres namorar comigo? I Portugal går alla hjärtans dag under namnet "dia dos namorados" (de älskandes dag). Kärlekspar går gärna ut och äter en romantisk middag och uppvaktar varandra med presenter.
Portugisiska (Brasilien) Quer namorar comigo? I Brasilien är det inget speciellt med den 14 februari, bortsett från att man känner till dagen från filmer och engelsklektioner. Istället firas dia dos namorados (de älskandes dag) den 12 juni. Den dagen är det högtryck i handeln och i restaurang- och hotellbranschen. "Namorar" är portugisiska för att ha en kärleksrelation.
Grekiska Θέλεις να γίνεις ο Βαλεντίνος μου; I Grekland kallas alla hjärtans dag Η γιορτή των ερωτευμένων (de älskandes dag). Den firas mest av unga och nykära. Vanliga sätt att fira är med röda rosor, presenter och romantiska middagar i stearinljusens sken.
Ryska Будешь моей Валентинкой? I Ryssland kallas dagen både День Святого Валентина (Sankt Valentins dag) och День влюбленных (de älskandes dag). Den firas med presenter, blommor, choklad, romantiska middagar, biobesök och till och med frierier. En del ryssar tycker att traditionen är för västerländsk och kommersiell och firar hellre Peter och Fevronia-dagen den 8 juli.
Polska Będziesz moją Walentynką? Walentynki är en relativt ny tradition i Polen. Det är en dag då ungdomar skickar anonyma kärleksbrev och vuxna går ut och äter en romantisk middag. Kvinnor uppvaktas med blommor och skyltfönster dekoreras med hjärtan.
Japanska ヴァレンタインの本命はキミ Valentindagen är den mest romantiska dagen på hela året i Japan. I vanliga fall ses det som genant för kvinnor att säga "Jag älskar dig” till någon. Men den här dagen uppmuntras alla kvinnor att uttrycka sin kärlek. Från början handlade dagen bara om romantiska parrelationer, men nu ger man presenter till vänner, familj och andra.
Kinesiska (förenklad) 你愿意和我过情人节吗? Kina har sitt eget allahjärtansdagfirande som kallas dubbelsjufestivalen. Festivalen firas på sjunde dagen i den sjunde månaden enligt den kinesiska månkalendern och har rötterna i en mycket gammal saga. Fler och fler kineser firar den traditionella högtiden. Många unga firar också den västerländska Valentindagen, till exempel genom att skicka rosor till sina flickvänner precis som västerlänningar.
Turkiska Sevgililer günün kutlu olsun I Turkiet heter Valentindagen Sevgililer Günü (de älskandes dag). Det är en dag då man bjuder ut sin käraste eller överraskar med någon passande present.
Koreanska (Sydkorea) 밸런타인데이를 함께 보내주실래요? I Sydkorea heter Valentindagen 밸런타인데이, ett engelskt lånord. Det är en dag för att uppmärksamma kärleken, men det är bara männen som uppvaktas. En kvinna kan till exempel ge en chokladask till sin pojkvän eller till en man som hon vill bjuda ut.

* Glad Valentinsdag!
** Glad alla hjärtans dag!

Hem / Teman / Alla hjärtans dag

Visar alla 30 resultat

Bambu Boxerkalsonger | Herr

99 kr
Sportig kort herrboxer i bambutyg. Modellen passar för dig som är aktiv och månar om god kvalitet. Bred jaquardstickad resår.

Hood Volvotröja Det Finaste

349 kr
Raggartröja hoodtröja i unisexmodell med ribb i mudd och avslut nedtill. Dragsko i huva och ficka framtill. Smart detalj för

Mössa för Eget Tryck

69 kr
Klicka på vår egen design knapp så lägger du enkelt till eget namn på mössan eller ditt företags logga m.m.

Golf T-Shirt | Herr

169 kr
T-shirt med “Jag älskar när min fru låter mig spela golf” logga mitt på bröst. Golftröja perfekt för dig som

Fiske T-Shirt | Herr

169 kr
T-shirt med “Jag älskar när min fru låter mig fiska” logga mitt på bröst. Fisketröja perfekt för dig som är

Trosa Bambu | Dam

79 kr
Mjuk och bekväm trosa gjord i 95% Bambu. Bambun absorberar svett snabbt, det torkar inte in mot din hud, dess

Bambukalsonger | Herr

79 kr
Sportig herrbrief i bambutyg. Modellen passar för dig som är aktiv och månar om god kvalitet. Bred jaquardstickad resår. Materialet

Min Fru Vet Allt T-shirt | Herr

189 kr
T-shirt med lycra i halsribben för ökad slitstyrka. “Jag behöver inte Google – Min fru vet allt” tryckt på framsida.

Gaming T-Shirt | Herr

169 kr
T-shirt med ”Jag älskar när min flickvän låter mig spela datorspel” logga mitt på bröst. Gamingtröja perfekt för dig som

Hood Volvotröja Det Finaste – Pojkvän | Dam

349 kr
Hoodtröja med tryck “Det finaste jag vet är min VOLVO Därefter min pojkvän” Perfekt för Volvobruden som vill visa vad

Snygg T-shirt | Dam

199 kr
“Jag är inte snygg för min ålder. Jag är bara snygg.” tryckt på framsida – cirka 20cm brett vitt tryck.

Jag Älskar Min Fru Garage T-Shirt | Herr

169 kr
T-shirt med ”Jag älskar när min fru låter mig vara i garaget” logga mitt på bröst. Tröja perfekt för dig

FIFA T-Shirt | Herr

169 kr
T-shirt med ”Jag älskar när min fru låter mig spela FIFA” logga mitt på bröst. FIFAtröja perfekt för dig som

Jag Älskar Min Flickvän Garage T-Shirt | Herr

169 kr
T-shirt med ”Jag älskar när min flickvän låter mig vara i garaget” logga mitt på bröst. Tröja perfekt för dig

Världens Bästa Morfar | Mugg

99 kr
Perfekt present till världens bästa morfar! Material: Polymerglaserat stengods Storlek: 325ml (11oz) Ytterdiameter: 82mm Höjd: 96mm Tål både diskmaskin samt

Världens Bästa Farfar | Mugg

99 kr
Perfekt present till världens bästa farfar! Material: Polymerglaserat stengods Storlek: 325ml (11oz) Ytterdiameter: 82mm Höjd: 96mm Tål både diskmaskin samt

Världens Bästa Pappa | Mugg

99 kr
Perfekt present till världens bästa pappa! Material: Polymerglaserat stengods Storlek: 325ml (11oz) Ytterdiameter: 82mm Höjd: 96mm Tål både diskmaskin samt

Världens Bästa Mamma | Mugg

99 kr
Perfekt present till världens bästa mamma! Material: Polymerglaserat stengods Storlek: 325ml (11oz) Ytterdiameter: 82mm Höjd: 96mm Tål både diskmaskin samt

Jag Älskar Min Pojkvän T-shirt | Dam

169 kr
Vitt tryck fram på mage: Jag älskar när min pojkvän kliar mig på ryggen. Tryckmått: cirka 26cm bred Designen på

Världens Bästa Farmor | Mugg

99 kr
Perfekt present till världens bästa farmor! Material: Polymerglaserat stengods Storlek: 325ml (11oz) Ytterdiameter: 82mm Höjd: 96mm Tål både diskmaskin samt

Alla Hjärtans Dag Mugg Med Eget Tryck

59 kr
Vill du att din älskling ska ha en fin mugg att dricka sitt kaffe/te eller valfri dryck ur? Designa då

Sovmask – Ögonmask

79 kr
Nu kan du designa din egna unika sovmask – ansiktsmask. Klicka på egen design knappen om du önskar lägga till

Baby Loading T-shirt | Dam

199 kr
Perfekt t-shirt till den som väntar på tillskott i familjen. Ekologisk t-shirt för dam. Förkrympt ringspunnen kammad organisk bomull. Enkel

Världens Bästa Mormor | Mugg

99 kr
Perfekt present till världens bästa mormor! Material: Polymerglaserat stengods Storlek: 325ml (11oz) Ytterdiameter: 82mm Höjd: 96mm Tål både diskmaskin samt

Jag Älskar Min Man T-shirt | Dam

169 kr
Vitt tryck fram på mage: Jag älskar när min Man kliar mig på ryggen. Tryckmått: cirka 26cm bred Designen på

Nattlinne med Spets | Dam

99 kr
Snyggt linne i 100% ribbad, kammad bomull. Detta linne går att beställa med eget tryck, välj mellan färdiga designer, eget

Världens Bästa Pojkvän T-shirt | Herr

199 kr
“Världens bästa pojkvän” tryckt på framsida. Perfekt present till pojkvännen! T-shirt med lycra i halsribben för ökad slitstyrka. Designen på

Världens Bästa Bror | Mugg

99 kr
Perfekt present till världens bästa bror! Material: Polymerglaserat stengods Storlek: 325ml (11oz) Ytterdiameter: 82mm Höjd: 96mm Tål både diskmaskin samt

Världens Bästa Syster | Mugg

99 kr
Perfekt present till världens bästa syster! Material: Polymerglaserat stengods Storlek: 325ml (11oz) Ytterdiameter: 82mm Höjd: 96mm Tål både diskmaskin samt

Världens Bästa Flickvän T-shirt | Dam

199 kr
T-shirt med “världens bästa flickvän” tryckt på framsidan. Perfekt present till flickvännen! Designen på trycket finns i designmotorn under kategori